Wednesday, December 8, 2010

mari mari dating dengan abang maher zain !!

assalamualaikum semua ,

Ha dah lamekan sye tak update blog . Rindu tak rindu tak ( gedik) hehehehe......oke focus nampak tak kat atas tu sye nak p dating dengan abg maher zain , hehehe jangan jeles.....cehh , dah basilah cite ni sye tak sempat nak update . oke pagi-pagi lagi kak long dah kejut ktorg siap siap then kalau perempuan siap tunggulah sampai tahun depan , haha sye siap mmg lame...




ha , siap pun mak datin ni . sempat kau posing yee hehehe.....
ni bibik yang amek pandai jugak kau ye bibik main camera ni...ishh ishh bibik zaman la ni ya ampunn~~~



oke , dah sampai the curve . ehh , muka i haha . act mase ni sye baru lepas muntah haha biasalah kak long bawak kete nak macam F1 tak sabar - sabar nak jumpa abg maher zain lah tuu...





haaaaaaaaa amek kau mane nak masuk ni....nak jumpa abg i laa hek hek hek (gedik)~~~~~~






hehehe dah nampak pun abg kiteewww.......hensem lahhh hek hek hek
(gelak versi gedik)




tak dapat begambar dengan dia pun takpelah poster pun poster lahhh.....




senyum lebar yee sebab dah jumpa abg maher zain kiteww tuu......

sye pecinta binatang yeeeeeeeeeeeeeeeee....................




ni otw nak p ikea , huk huk . Makan time happynye bila time makan ni......



kalau p ikea tak beli karipap telur yang meletup ni memang tak sah lahhhh wajib beli....sedappp!!!


yesss , akak patin kiteww yang belanja yeeee.....weeeee minah kedekut ni belanja baiii~~~






suka suki yee korang yee bila time makan nii........







oke dah kenyang perut senang hati , dah cuti mata jumpa abg maher zain kiteww jomm balikkkk............

Sunday, July 18, 2010

yeahh ! masuk dapur akhirnya .


hi ,

Dalam kepulungan study tiba-tiba rasa nak makan carl's jr. ala yg sedap sedap tu perhh kalau dapat masuk mulut tuh setahun tak merasa mekdi pun takp . hahaha .



(gambar hiasan) actually ,gamba ni dah lama dah saja nak tayang haha....

so , nak odw memujuk along pegi keluar makanlah tupp tupp dia kata nak masak sendiri so terpaksalah mengiakan je yelah nanti tolak tak dapat plak merasa air tangan along buncit aku ni masak dahlah lama tak masuk dapur.kejap-kejap outstation kejap-kejap outstation naik rindu aku tiba tiba , bhahaha (geli geleman aku).

tenguk perut kak long sje je tahan napeh taknak tunjuk dia punya 4 tingkat tu , huhu . gandingan si gendut dan si lempeng *___* .





ni firstly nak pegi grand je pastu pegi plak pasar selangor tu tak sampai bape saat je keluar lastly tersangkut akhirnya kat jusco equien . jadimembeli sakanlah kami di sana .



Ni chef kita yg di import dari nepal , agak comelnye .






so ini barang - barangnya . ada salad , timun jepun , kubis , sos cili ,thousand island , chesdale , tomato tak lupa juga papan pemotong dan pisau kalau nak tau semua ni dipotong dan disediakan oleh saya *_____*.



garlic bread yee tak suka aku bau dia kuat .








Ni daging ayam di salut telur dan black paper kemudian di goreng .





oke ,selamat mencuba .


Friday, May 21, 2010

tersadailah kitorang....

hi ,


gambar ni sebelum hujan nampak tenang . berpindah randahlah kitorang menunggu miss cat lambat betul dia sampai sekolah . oke lepas dah si miss cat sampai gerak library , study oke ...haha study konon haha ...disebabkan hari tu terlalu ramai yg pergi library biasalah musim exam pastu panas pulak tu . ape library tak bayar bil aircond ke , hee . duduklah pulak kat dewan sampai budak form 2 rehat miss cat date ngan ariq kat tepi dewan . tiba tiba gelap dunia menunjukkan hari dah hujan , haha . petir sana sini aku , sab , yana , fath puas berzikirlah , mengajilah , azanlah . time tu mmg gilalah lebatnya sampai kain aku nak tertanggal di buatnya wakakaka....lepas agak agak 1jam setengah tersadai kat situ hujan pun menunjukkan reda . berlarilah kami ke kantin macam anak ayam yg mencari cari ibu yg hilang .haha







aku dah malu tunjuk muka aku yg menggigil macam apeape ntah ...





basah kuyup kitorang , haha tapi best gila dapat main hujan . di sebabkan sejuk sgt aku balik dlm keadaan yg mabuk terus mandi dan tertido dari 6 ptg sampai subuh esuknya . haha demam plak pagi tuuu nak bangun pegi sekolah mmg tak larat nak angkat kepala panas badan mcm nak tercabutbya aku di buatnya .


byee ....

selesai bebanku yg ke 3

hi ,




sukacita dimaklumkan kerja kayu aku yg tertangguh selama 2bulan sudah disiapkan oleh aku , haha . hasil titik prluh kwn kwn yg menolong aku aqilah , azwin and zira thanks korg . satu jam je aku siapkan . nasib elektronik yg dah 2bulan sebelumnya aku dah hantar , folio sejarah 2minggu lepas dah hantar , kerja kayu pun dah just folio geo dan folio sivik je yg dua ni hampir siap insyaallah minggu depan akan ku kerjakan dengan secepat dan yg mungkin . Happynya dapat siapkan , huhu walaupun aku punya tak secantik dan secomel shafiq .....



kau suka katak ke , haha comel tahu !



byee , studyy mid year !!